Tietoa meistä

Kivimäen maatila toimii maatalousyhtymänä kahden sukupolven voimin. Isäntinä toimivat Matti ja Lauri Kivimäki. Tilallamme viljellään viljaa ja tuotetaan kanamunia. Munivia kanoja tilallamme on 27 000. Pihamaatamme koristaa myös muutama lemmikkilammas.

Joka aamu kanalat kierretään ja tarkistetaan, että kaikki on kunnossa. Nykypäivän kanala on lähes täysin automatisoitu. Siksi on pidettävä huolta, että koneet toimivat halutulla tavalla. Kanaloissa on munintapesät, jonne kanat menevät munimaan. Pesästä kanamunat kulkevat hihaa pitkin pakkaamoon, jossa ne lajitellaan kennoihin.

Maatilan arki on hyvin vaihtelevaa. Joka vuodenajalle on oma hommansa joka kiehtoo työssä. Keväisin aloitetaan maanmuokkaus ja kylvötyöt, myös lampaat aloittavat karitsoinnin. Kesällä taasen tehdään lampaille kuivaa heinää ja seurataan sadon kasvua. Kun syksy koittaa, alkaa sadonkorjuu. Kaikki jyvät puidaan omaan käyttöön kanojemme ruoaksi. Ennen lumen tuloa on ajettava lantaa pellolle ja kynnettävä maat. Talven auraamme lumia yrityksien pihamailta. Mikään päivä ei ole samanlainen! 

 

Kesän 2020 olemme poikkeuksellisesti tuotantotauolla ja aloitamme mittavat saneeraukset salmonellaa vastaan. Tiedotamme kanavissamme jatkosta.